Gladkokken’s burger med Coleslaw (vinneren av Hank’s Burger Battle)

En seiersburger – lettvint, klassisk og utrolig god!

Ingredienser

Coleslaw
400g Hellmann's Real Mayonnaise
1 stk nykål, eventuellt hodekål
2 stk gulrøtter
1 stk eple
2 ss dijon sennep
3 ss finhakket griller paprika (kjøpte på ferdig glass)
2 ss finhakket sylteagurk
2 ss finhakket sjalottløk
3 ss presset hvitløk
1 bunt estragon, finhakket
3 ss Heinz chilisause
2 ss Siracha saus
1 ss eplecider eddik
2 ss akasi honning
1 ts sellerisalt
1 ts nykvernet pepper
Gladkokkens burger
750g entrecote av okse
250g høyrygg av okse (etter alle sener osv er fjernet)
okse brisket (hvis du får tak i det, blir veldig god uten også)
5 ss Maldonsalt
nykvernet sort pepper

Gjør dette

Coleslaw:

Bland sammen alle ingrediensen utenom kål, gulrot og eple i en stor bolle. Smak til og sett i kjøleskapet. Kutt kål i tynne strimler, riv gulrot og eple. Bland godt sammen dressingen sammen med kål, gulrot og eple. Det er viktig å blande godt sammen. Ta plastfolie på bollen med coleslaw og sett i kjøleskapet frem til servering. Lag gjerne i stand denne salaten dagen før da setter smakene seg enda bedre.

Burgeren:

Skal man lage verdens beste burger er det nødvendig med god kvalitet på råvarene! Kjøp okse av god kvalitet og med god marmorering (tynne fettstriper i kjøttet)

Start med å fjerne alle sener, hinner og eventuelt brusk. Det er viktig å ikke skjære bort fettet. For at resultatet skal bli saftig og smakfullt trenger hamburgeren en fettprosent på mellom 10-20% fett. Skjær opp biffen i skiver som om du skulle skjørt opp biffer og deretter del den i lange strimler. Gni inn kjøttet med masse godt salt og pepper å sett i kjøleskapet. Når man skal kverne burger er det utrolig viktig at kjøttet er iskaldt. Legg hele kjøttkverna i fryseren 1 times tid før du skal kverne kjøttet 

Når du skal kverne det kalde kjøttet legger du godt med plastfolie på en fjøl eller benken og kverner kjøttet rett ned på denne. Prøv å få kjøttstrimlene til å ligge i samme retning. Vannrett med benken. Dette er fordi at da vil du få mindre tyggemotstand når fibrene i kjøttet ligger rett vei. Saltet blir som bindemiddel. Det er viktig at du ikke klemmer for mye på kjøttet. Når du er ferdig med kverne stabler du pent kjøttet oppå hverandre til du får høyden (diameteren på den ferdige burgeren) du ønsker. Rull så kjøttet godt inn i plastfolie som en sylinder. Rull den litt på benken så den får en rund og fin form. Nå er det bare å legge "rullen" tilbake i kjølen for å sette seg ordentlig. Når det er ca. 1/2 time til jeg skal skjære opp å steke burgere legger jeg den i fryseren for at den skal bli ordentlig kald.

Når du tar ut "rullen" av fryseren skjærer du pene skiver i den tykkelsen du ønsker. Det er viktig å bruke en skarp kniv. Ikke fjern plasten før du skjærer opp. Legg de burgerne på et brett eller liknende, fjern plasten og form de forsiktig så de er jevne og fine i kantene. Krydre med litt mer salt. Ikke ta på mer Pepper da dette brenner seg på veldig høy varme.

Av Gladkokken