Trine’s burger med bacon og chilimajones

Chili og majones passer utrolig godt sammen!

Ingredienser

1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
Salt og pepper
Chilimajoner
200g Hellmann's Real Mayonnaise
2-3 stk soltørkede tomater, hakket
1 stk rød chili, hakket
Pepper
BBQ-saus
200g ketchup
100g brunt sukker
2 stk hvidløksfedd, finhakket
2 ss hvitvinseddik
2 ss worchestershiresaus
1 ts røkt paprikapulver
1 ts hickorysaus (kan sløyfes)
2 ss soyasaus
1 dl vann
Pepper
Tillbehør og garnityr
6 stk hamburgerbrød
6 skiver bacon
6 skiver cheddar
6 st salatblader
2 stk store tomater, i skiver

Gjør dette

Lag hamburgerbrødene etter oppskriften. Ha alle ingrediensene til BBQ-sausen i en kjele og kok forsiktig opp. Rør godt sammen og la sausen koke til den tykner, etter 15-20 minutter. Ha ingrediensene til chilimajonesen i en beholder med høye kanter og kjør til en jevn saus med en stavmikser eller lignende. Smak til med litt pepper.

Del opp kjøttdeigen/karbonadedeigen i 6 deler (170-180 g), og form jevnstore burgere, ca. 1 ½ cm høye og gjerne litt større enn brødene siden de krymper litt under grilling. Bruk gjerne hendene (fukt dem med vann) men ikke jobb mer med deigen enn strengt nødvendig slik at du unngår at burgerne blir kompakte. Krydre burgerne med salt og nykvernet sort pepper. Grill burgerne på direkte varme til de har en fin stekeskorpe på begge sider. La dem deretter kose seg på indirekte varme et par minutter, til de er passe stekt. Pensle gjerne kjøttet med litt av BBQ-sausen på slutten av grilltiden. Pass på at du ikke griller burgeren for lenge for da blir den tørr og kjedelig. Selv foretrekker jeg at burgeren er litt rosa i midten. (Dersom du heller ønsker å steke burgerne i stekepannen steker du dem i varm stekepanne og nøytral olje, ca. 3 minutter på hver side. La dem deretter ettersteke på svak varme til de er passe stekt.)

Fordel baconskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 12-15 minutter. Snu dem en gang underveis, og følg med mot slutten av steketiden. La baconet renne av på litt kjøkkenpapir.

Del hamburgerbrødene i to på langs, pensle med litt rapsolje og grill dem kjapt på begge sider. Smør raust med chilimajones på den nederste delen av hamburgerbrødet, og legg deretter salatblader, burger, cheddar, tomat og bacon oppå. Topp det hele med 1-2 ss lun BBQ-saus og plasser til slutt resten av brødet på toppen. Stikk gjerne en pinne gjennom lagene for å holde det hele sammen. Server gjerne ovnsstekte potetstaver som tilbehør, som også er ypperlig å dyppe i resten av chilimajonesen.

Av Trine Sandberg

http://trinesmatblogg.no/2017/05/24/burger-med-bacon-og-chilimajones/