Skip to:

Lag ditt eget hamburgerbrød
-
10 Minutes
Cooking Time
-
Hard
Difficulty
-
12 Minutes
Prep Time
-
6 People
Serves
AINESOSAT
- 0,3 l lunkent vann
- 500 g hvetemel
- 2 ss timian, fersk eller tørket
- 1 ss hakket chili
- 50 g fersk gjær eller en pose tørrgjær
- 100 g Hellmann's mayonnaise
- 25 g sukker
- 10 g salt
- 50 g revet ost
- 0,5 dl valgfrie frø
- 1 dl melk
VALMISTUS
-
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
Bland mel, Hellmann´s majones, timian, chili, sukker, ost og gjær, om du bruker tørrgjær. Fersk gjær løses opp i lunkent vann, før du rører vannet sammen med resten av ingrediensene.
-
Elt deigen i 10 minutter, bruk gjerne kjøkkenmaskin på middels hastighet. Tilsett så saltet og elt i 2 minutter til.
-
La deigen heve i 20-30 minutter, eller til dobbel størrelse.
-
Del opp deigen i 12 deler, eller 26 deler om du lager sliders. Rull delene til boller og legg dem på et stekebrett med bakepapir. La brødene heve til dobbel størrelse under et kjøkkenhåndkle.
-
Pensle med litt melk og dryss frøene over. Stek brødene i ca. 10 minutter, eller til de fått en fin, gyllengul farge.
AINESOSAT