Lag ditt eget hamburgerbrød

Lag ditt eget hamburgerbrød med Hellmanns majones
  • 10 Minutes

    Cooking Time

  • Hard

    Difficulty

  • 12 Minutes

    Prep Time

  • 6 People

    Serves

AINESOSAT

  • 0,3 l lunkent vann
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss timian, fersk eller tørket
  • 1 ss hakket chili
  • 50 g fersk gjær eller en pose tørrgjær
  • 100 g Hellmann's mayonnaise
  • 25 g sukker
  • 10 g salt
  • 50 g revet ost
  • 0,5 dl valgfrie frø
  • 1 dl melk

VALMISTUS

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Bland mel, Hellmann´s majones, timian, chili, sukker, ost og gjær, om du bruker tørrgjær. Fersk gjær løses opp i lunkent vann, før du rører vannet sammen med resten av ingrediensene.

  3. Elt deigen i 10 minutter, bruk gjerne kjøkkenmaskin på middels hastighet. Tilsett så saltet og elt i 2 minutter til.

  4. La deigen heve i 20-30 minutter, eller til dobbel størrelse.

  5. Del opp deigen i 12 deler, eller 26 deler om du lager sliders. Rull delene til boller og legg dem på et stekebrett med bakepapir. La brødene heve til dobbel størrelse under et kjøkkenhåndkle.

  6. Pensle med litt melk og dryss frøene over. Stek brødene i ca. 10 minutter, eller til de fått en fin, gyllengul farge.

AINESOSAT

Holder til 12 vanlige hamburgerbrød, eller 26 små sliders på 40 g.