Vegansk mexicansk tofu-taco

Vegansk mexicansk tofu-taco

Har du lyst på meksikansk mat, men vil at det skal være lett og plantebasert? Disse er lette å lage og smaker godt sammen med avokado, lime og syltet løk.
  • Valmistelu

    30 Minutes

  • Kokkausaika

    15 Minutes

AINESOSAT

  • 6 mais eller hvedemelstortillas
  • 1 pakke silken tofu
  • Meksikansk krydderblanding eller taco-krydder
  • 2 ss (20 ml) vegetabilsk olie
  • 3 ss (45 g) Hellmann's Vegan mayonnaise
  • 1/2 løk
  • Til syltede rødløk:
  • 1 rødløk
  • 100 ml eddike
  • 1 klype salt
  • 1 klype sukker
  • Til garnityr:
  • 1 liten bit (100 g) gresskar (eller søtpotet) skåret i terninger
  • 1/2 avocado i skiver
  • 2 kviste koriander
  • 1 boks svarte bønner
  • 1 lime

VALMISTUS

  1. Pakk tofuen inn i et papirhåndkle, og trykk forsiktig for å fjerne overflødig vann. La hvile på en tallerken i 10 minutter.

  2. Ha vegetabilsk olje og løk i en stor panne på middels høy varme, og stek i 2–3 minutter.

  3. Ta ut tofuen, og legg den i pannen. Bryt opp tofuen med en tresleiv eller gaffel. Stekes i 6 minutter.

  4. Tilsett den meksikanske krydderblandingen, og rør om for å blande den inn. Tilsett Hellmann's vegansk majones, og rør om slik at blandingen dekkes jevnt.

  5. For å sylte løken skjærer du løken i ringer og legger de i en bolle. Rør inn eddik, salt og sukker. La stå i 10 min.

  6. For å steke gresskaret forvarmer du ovnen til 220 °C. Kle et stort stekebrett med bakepapir, tilsett gresskarterningene med litt olje, salt og pepper. Stekes i 15 minutter.

  7. Lag tacoene dine ved å smøre Hellmann's® vegansk majones på tortillaene. Tilsett tofurøren, stekt gresskar, avokadoskiver, svarte bønner, fersk koriander og server med syltet løk. Topp med noen dråper lime, og nyt!