Helle's beste hamburger | Hellmann's

Helle's beste hamburger

Med Red Eye Mayonnaise, ananasglaze og søtpotetkrønsj.

Přípravka

1 h 20 min

Čas na vaření

30 min

Sdílet

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingredience

Red Eye Mayonnaise

  • 5 toppede Hellmann's Real mayonnaise
  • 100 g rå, god og ekte chorizopølse
  • 3 ts chorizoolje (dette får du fra pølsen når du steker den)
  • 35 g sprøstekte chorizobiter, kjørt i blender (dette får du fra pølsen når du steker den)
  • 1/2 ts Siracha saus
  • 1/2 ts instant espressopulver
  • 1 ts nypresset sitronsaft

Ananasglaze

  • 3 stk tykke skiver ananas fra moden ananas (fjerne i skallet). Dole er merket du skal se etter, selges på Meny og Kiwi.
  • 2 dl sukker
  • 50 ml eddik, 7%
  • 1 dl vann
  • 1 stk listen sterk chili, delt i to
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss mørk karibisk rom

Syltet ananas

  • 1/4 søt ananas i tynne skiver
  • 50 ml eddik, 7%
  • 50 ml vann
  • 50 ml sukker
  • 1/2 ts flaksalt

Søtpotetkrønsj

  • 1/2 søtpotet
  • 5 dl solsikkeolje
  • Flaksalt

Storefeburger

  • 340 g burgerkjøtt (170 g per burger). Min blanding er kvernet storfekjøtt av 25% Brisket, 25% short ribs, 40% dry aged høyrygg og 10% høyrygg
  • salt og pepper

Borgerbrød (6-8 stk)

  • 10 g tørrgjær
  • 1 1/2 ss sukker
  • 150 ml lunken melk
  • 100 g mykt smør i terninger
  • 200 g skrelte poteter, kogt og most
  • 1 ts flaksalt
  • 1 stk stort egg
  • 350 g hvetemel + litt til uttrillning

Postup přípravy

Red Eye Mayonnaise

  1. Sørg for å få tak i en rå chorizopølse. Det finnes mange dårlige varianter som bare smaker surt, ikke røkt paprika. På Coop Mega har de faktisk noen som er bra. (ligger i 6-pakning). Du vil trenge to slike. Flere spesialbutikker har også bra chorizo. Ta skinnet av pølsen og skjær pølsene i små terninger.

  2. Stek i panne med 1 ss nøytral olje. La pølseterningene steke over lang tid på medium varme til fettet smeltes fra pølsene og terningene blir sprø.

  3. Kjøl ned og tilsett chorizoolje i majonesen. Rør inn chilisaus, espressopulver og sitronsaft. Til slutt rører du inn chorizosmuler.

  4. La stå kjølig til du skal bruke den.

Ananasglaze

  1. Legg ananansskivene på varm grill og grill til fruktkjøttet har fine karamellliserte striper og ananasen er varmebehandlet og myk. Dette tar ca 15 minutter.

  2. Kok opp eddik, vann og sukker i en kjele. Tilsett chilien.

  3. Skjær ananasen i store terninger og legg i laken. La småkoke i 15 minutter. Ta av platen og kjør glatt i en blender. Sil av og ha væsken over i en ren kjele. Kok inn til en tykk glaze. Tilsett rom. Kok et par minutter. Rør inn olje og kjøl ned.

Syltet ananas

  1. Kok opp syltevæsken slik at sukkeret og saltet løses opp. Kjøl den ned til romtemperatur.

  2. Skjær tynne skiver av ananas, gjerne med en mandolin. Legg skivene i syltelaken minimum 30 minutter og gjerne natten over.

Søtpotetkrønsj

  1. Skjær tynne, tynne strimler av søtpotet. Bruk julienneinnstilling på en mandolin eller et juliennejern.

  2. Varm oljen i en kjele. Friter søtpotetstrimlene i to omganger til de er sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir. Krydre lett med flaksalt.

Storfeburger

  1. Form burgere med lett hånd. Form burgerne litt bredere enn burgerbrødet. Kjøttet krymper under grilling.

  2. Press tommelen ned på midten for at burgeren skal steke jevnt. Salt og pepre begge sider. Grill på direkte varme slik at overflaten blir karamellisert og lekker. Er grillen skikkelig varm trenger du ikke mer enn maks tre minutters grilling på hver side. Pensle med ananasglaze mot slutten av grillingen.

  3. Legg en skive røkt cheddar på burgeren og dekk den med et lok slik at osten smelter lett.

  4. La burgerne hvile noen minutter (helst på rist for å bevare den crispy overflaten) før du setter den sammen slik at saftene får satt seg i kjøttet.

Burgerbrød

  1. Start med å varme melken til kroppstemperatur. Vær nøye.

  2. Bland melk, sukker og tørrgjør og sett til side i ca 10 minutter. Når du har et tykt skum på toppen av melken er gjæren klar. Får du ikke til det, må du starte på nytt. Da er enten melken for kald eller for varm.

  3. Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. La dem kjøle seg ned før bruk. Bruk en grønnsaksmølle til å mose dem fint.

  4. Ha moste poteter, egg og smørterninger i en bakebolle. Elt med maskin. Spe med gjærmelken og tilsett mel (gradvis) og salt. Elt til du har en smidig og fuktig deig. Du skal kunne elte den med fingrene uten at den kleber seg fast til benken pga smøret, men den skal ikke virke tung.

  5. Sett deigen til heving på et lunt sted. La heve i 45-60 minutter. Trill ut 6-8 boller og sett på et bakebrett med bakepapir under. La disse heve under klede i 45 minutter.

  6. Varm ovnen til 180 grader varmluft. Pensle brødene med et sammenpisket egg og sett midt i ovnen. La brødene stå i ovnen i 20 minutter. Avkjøl på rist.

  7. Del i to og grill flatene før servering.

Sett sammen burgeren

  1. Grill begge flatene på burgerbrødet. Legg underdelen på et fat.

  2. Legg en stor klatt Red Eye Mayonnaise på brødet. Så legger du på et salatblad.

  3. Legg burgeren på salatbladet.

  4. På toppen av burgeren legger du et par skiver av syltet ananas.

  5. Ta en neve med fritert søtpotet og legg på toppen før du lukker burgeren med brødet. Spis med fingrene og husk serviett. Det vil du trenge.

Av Helle Øder Valebrokk
https://helleskitchen.org/min-beste-hamburger/