Den perfekte burgerbollen

Den ideelle burgerbollen skal være lett og luftig, slik at den kan absorbere noe av den lekre smaken som sitter over eller under den.

Men ikke glem at bollen kun spiller birollen for fyllet. Den skal være velsmakende, men uten å påvirke den lekre fusjonen av smaker som den omringer! Slik lager du \bare en bolle\.
  • Valmistelu

    35 Minutes

  • Kokkausaika

    35 Minutes

AINESOSAT

  • 500 g hvetemel
  • 4 skiver bacon
  • 25 g sukker
  • 50 g margarin eller olje
  • 44 g gjær (1 terning fersk gjær)
  • 225 ml melk +/-
  • 1 ss salt

VALMISTUS

  1. Sikt melet slik at bollene blir lekre og luftige.

  2. Lag en fordypning i midten av melet og hell i den lunkne melken, sukker, salt og gjær.

  3. Elt deigen godt og dekk den med et kjøkkenhåndkle. La den heve en times tid på et varmt sted.

  4. Når deigen er blitt dobbelt så stor, tar du den ut av skålen og elter den en gang til med hendene. Del den i 6-8 like store boller.

  5. Pensle med vann og dryss over sesamfrø eller annen topping etter eget valg. La stå i ca. 30 minutter. La bollene helst heve seg til dobbel størrelse.

  6. Pensle med melk og sett dem i forvarmet ovn ved 180 °C. Baketiden er 25-35 minutter.

  7. Ta dem ut, og nyt lekre nybakte boller!