Skip to:

Vegetarisk falafelburger
Falafelen stammer opprinnelig fra Midtøsten, men er i dag kjent over hele verden som lekker streetfood uten kjøtt - og det er sikkert ikke uten grunn!
Med denne oppskriften beveger vi oss inn i den magiske eksotiske verdenen. Her finner vi en perfekt blanding av mange smaker, raffinert forsterket av Hellmann's Mayonnaise og Harissa puré.
Med denne oppskriften beveger vi oss inn i den magiske eksotiske verdenen. Her finner vi en perfekt blanding av mange smaker, raffinert forsterket av Hellmann's Mayonnaise og Harissa puré.
-
10 Minutes
Cooking Time
-
Medium
Difficulty
-
40 Minutes
Prep Time
-
2 People
Serves
AINESOSAT
- 300 g kikerter
- 2 løk
- 2 skiver toastbrød
- 1 bundt persille
- 2 ts bakepulbver
- 2 ss mel
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss koriander
- 1 ss karve
- 2 ss Hellmann's mayonnaise
- 2 ts harissa puré
- 1 aubergine
- 1 tomat
- 20 g margarin eller olje
VALMISTUS
-
Legg kikertene i vann i minimum 24 timer (du kan også bruke hermetiske kikerter (avsilt)).
-
Kjør bløtgjorte kikerter, løk, ristet brød, persille, bakepulver, mel og hvitløk gjennom en kjøttkvern og tilsett finhakket koriander, karve, salt (etter smak) og pepper for å smaksette.
-
Skjær auberginen i skiver, tilsett salt og stek i stekepanne.
-
Bland Hellmann’s Mayonnaise med Harissa puré.
-
Form falafelblandingen til biffer og stek dem langsomt i margarin eller olje.
-
Del brødet og anrett med Harissa majones, falafel, aubergineskiver, tomater og majones.
Næringsstoffer
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|