Vegetarisk falafelburger

Vegetarisk falafelburger

Falafelen stammer opprinnelig fra Midtøsten, men er i dag kjent over hele verden som lekker streetfood uten kjøtt - og det er sikkert ikke uten grunn!Med denne oppskriften beveger vi oss inn i den magiske eksotiske verdenen. Her finner vi en perfekt blanding av mange smaker, raffinert forsterket av Hellmann's Mayonnaise og Harissa puré.
  • Valmistelu

    40 Minutes

  • Kokkausaika

    10 Minutes

AINESOSAT

  • 300 g kikerter
  • 2 løk
  • 2 skiver toastbrød
  • 1 bundt persille
  • 2 ts bakepulbver
  • 2 ss mel
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss koriander
  • 1 ss karve
  • 2 ss Hellmann's mayonnaise
  • 2 ts harissa puré
  • 1 aubergine
  • 1 tomat
  • 20 g margarin eller olje

VALMISTUS

  1. Legg kikertene i vann i minimum 24 timer (du kan også bruke hermetiske kikerter (avsilt)).

  2. Kjør bløtgjorte kikerter, løk, ristet brød, persille, bakepulver, mel og hvitløk gjennom en kjøttkvern og tilsett finhakket koriander, karve, salt (etter smak) og pepper for å smaksette.

  3. Skjær auberginen i skiver, tilsett salt og stek i stekepanne.

  4. Bland Hellmann’s Mayonnaise med Harissa puré.

  5. Form falafelblandingen til biffer og stek dem langsomt i margarin eller olje.

  6. Del brødet og anrett med Harissa majones, falafel, aubergineskiver, tomater og majones.