Skip to:
Skip to:
Valmistelu
15 Minutes
Kokkausaika
40 Minutes
Krydre burgerne med salt og pepper. Grill dem på direkte varme til de er gyllne på begge sider.
Flytt burgerne over på indirekte varme og la dem grille ferdig. Jeg lager burgerne mine litt tykke, slik at jeg kan kontrollere når burgerne mine har en kjernetemperatur på 58 grader. Så lar jeg dem hvile i et par minutter før servering. Jeg behandler med andre ord en god burger på akkurat samme måte som en god biff.
Stek baconet i ovnen eller på grillen til det er helt sprøtt. Avkjøl baconet slik at du kan lages smuler av baconet som strøs over burger før servering.
Del burgerbrødet i to, pensle snittflaten med litt rapsolje og grill brødene raskt på direkte varme før servering.
Stek løken gyllen i olje og avkjøl. Bland løken med Hellmann’s majones, creme fraiche og hvitløk. Smak til med tabasco, salt og pepper. Denne løksalaten kan du gjerne lage et par dager i forveien, og passer like godt på burgeren som den gjør til pølsene og til biffen.
Fres løken i olje til den begynner å få litt farge ha på sukker og Whiskey. La koke til Whiskeyen nesten er kokt bort og blandingen begynner å tykne. Avkjøl.
Ha tomater, løk, epler, eddik, maldonsalt og paprikapulver i en kjele. La gjerne koke i 1,5 time. Tilsett sukker og la koke i 30 minutter til. Kjør med stavmikser og sil.
Smak til med salt og pepper. Avkjøl.
Denne ketchupen kan du gjerne ha stående i kjøleskapet i et par uker, så her gjelder det å lage opp litt ekstra.