Jan Ivar's drømmeburger

Jan Ivar's Drømmeburger

Med løksalat, whiskey-karamelisert løk og spicy ketchup.
  • Valmistelu

    15 Minutes

  • Kokkausaika

    40 Minutes

AINESOSAT

Burgere

  • 4 burgere a 180g, laget av 80% okse høyrygg, 20% oksebryst og 1% salt som kvernet sammen
  • salt og pepper
  • 4 skiver tørrsaltet bacon
  • 4 borgerbrød, gerne luftige brioche brød

Løksalat med brunet løk og Hellmann's majones

  • 2 stk løk finhakket
  • 1 ss rapsolje
  • 2 dl Hellmann's Real Mayonnaise
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 2 bakte hvitløksfedd
  • Tabasco
  • salt og pepper

Whiskey-karamellisert løk

  • 2 løk, i ringer
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 dl Jack Daniel's Whiskey

Spicy Ketchup (denne oppskriften er til mange burgere)

  • 1 kg tomater grovhakkede
  • 3 stk løk finhakket
  • 4 stk syrlige epler finhakket
  • 2 dl eplecidereddik
  • 2 ss røkt maldonsalt
  • 2 ss røkt paprikapulver
  • 200 g lyst muskovadosukker
  • salt og pepper

VALMISTUS

  1. Krydre burgerne med salt og pepper. Grill dem på direkte varme til de er gyllne på begge sider.

  2. Flytt burgerne over på indirekte varme og la dem grille ferdig. Jeg lager burgerne mine litt tykke, slik at jeg kan kontrollere når burgerne mine har en kjernetemperatur på 58 grader. Så lar jeg dem hvile i et par minutter før servering. Jeg behandler med andre ord en god burger på akkurat samme måte som en god biff.

  3. Stek baconet i ovnen eller på grillen til det er helt sprøtt. Avkjøl baconet slik at du kan lages smuler av baconet som strøs over burger før servering.

  4. Del burgerbrødet i to, pensle snittflaten med litt rapsolje og grill brødene raskt på direkte varme før servering.

  5. Stek løken gyllen i olje og avkjøl. Bland løken med Hellmann’s majones, creme fraiche og hvitløk. Smak til med tabasco, salt og pepper. Denne løksalaten kan du gjerne lage et par dager i forveien, og passer like godt på burgeren som den gjør til pølsene og til biffen.

  6. Fres løken i olje til den begynner å få litt farge ha på sukker og Whiskey. La koke til Whiskeyen nesten er kokt bort og blandingen begynner å tykne. Avkjøl.

  7. Ha tomater, løk, epler, eddik, maldonsalt og paprikapulver i en kjele. La gjerne koke i 1,5 time. Tilsett sukker og la koke i 30 minutter til. Kjør med stavmikser og sil.

  8. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.

  9. Denne ketchupen kan du gjerne ha stående i kjøleskapet i et par uker, så her gjelder det å lage opp litt ekstra.