Skip to:

Saftige lussekatter med Hellmann's majones
-
120 Minutes
Cooking Time
-
Lett
Difficulty
-
10 Minutes
Prep Time
-
30 People
Serves
AINESOSAT
- 50 g gjær for søte deiger
- 5 dl melk
- 1 - 1,5 g safran
- 2 dl sukker
- 200 g Hellmann's majones
- 16 dl hvetmel, ca. 1 kg
- 1 egg, lett vispet
- Rosiner (bløtlegg på forhånd, slik at de ikke blir tørre)
VALMISTUS
-
Smuldre gjæren i bakebollen
-
Varm melken til 37°C og tilsett safranen. La den stå i 2min
-
Hell blandingen over gjæren slik at den løser seg opp.
-
Tilsett sukker, majones (gir deg en mer saftig deig) og mesteparten av melet.
-
Rør sammen (eller bruk kjøkkenmaskinen) til deigen er blank, smidig og nesten slipper bakebollen. Dette tar ca. 10 min for hån dog 5 min i maskin.
-
Strø mel over deigen og dekk til bakebollen. La stå på et lunt sted til deigen har hevet til dobbel størrelse (ca. 40 min)
-
Sett ovnen på 250 °C
-
Strø mel på benken og elt deigen smidig.
-
Form ut til lussekatter
-
Fordel de på stekeplate med bakepapir og la de heve med dekke over i 20-40 min.
-
Pensle med egg og pynt med rosiner
-
Stek midt i ovnen i 5-10 minutter
-
Server og nyt!