Saftige luffekatter

Saftige lussekatter med Hellmann's majones

  • Valmistelu

    10 Minutes

  • Kokkausaika

    120 Minutes

AINESOSAT

  • 50 g gjær for søte deiger
  • 5 dl melk
  • 1 - 1,5 g safran
  • 2 dl sukker
  • 200 g Hellmann's majones
  • 16 dl hvetmel, ca. 1 kg
  • 1 egg, lett vispet
  • Rosiner (bløtlegg på forhånd, slik at de ikke blir tørre)

VALMISTUS

  1. Smuldre gjæren i bakebollen

  2. Varm melken til 37°C og tilsett safranen. La den stå i 2min

  3. Hell blandingen over gjæren slik at den løser seg opp.

  4. Tilsett sukker, majones (gir deg en mer saftig deig) og mesteparten av melet.

  5. Rør sammen (eller bruk kjøkkenmaskinen) til deigen er blank, smidig og nesten slipper bakebollen. Dette tar ca. 10 min for hån dog 5 min i maskin.

  6. Strø mel over deigen og dekk til bakebollen. La stå på et lunt sted til deigen har hevet til dobbel størrelse (ca. 40 min)

  7. Sett ovnen på 250 °C

  8. Strø mel på benken og elt deigen smidig.

  9. Form ut til lussekatter

  10. Fordel de på stekeplate med bakepapir og la de heve med dekke over i 20-40 min.

  11. Pensle med egg og pynt med rosiner

  12. Stek midt i ovnen i 5-10 minutter

  13. Server og nyt!