Manakish - libanesisk "Pizza"

Manakish kalles noen ganger det libanesiske kjøkkenets svar på pizza og består av hvetedeig toppet med timian, ost eller kjøttdeig. I Libanon spises den vanligvis til frokost, men den er også god til mellommåltid eller lunsj.
  • Valmistelu

    10 Minutes

  • Kokkausaika

    10 Minutes

AINESOSAT

  • 200 gram kjøttdeig, eller annen kjøttdeig
  • 1 løk i terninger
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 1 ss ras el hanout
  • 2 gram fersk sitronskall
  • 3 fedd hvitløk, presset 1/2 dl persille, hakket
  • 1 ss Knorr kjøttkraft
  • 1 tynn pizzabunn, sett
  • 2 ss harissa krydder
  • 2 dl knuste hermetiske tomater 200 gram halloumi, revet bakepapir

Ved servering

  • Hellmanns hvitløk og urter

VALMISTUS

  1. Sett en plate i ovnen og varm opp til 225 °.

  2. Brun kjøttdeigen med løk, hvitløk, spisskummen og ras el hanut. Tilsett sitronskall, kjøttkraft og persille.

  3. Legg pizzabunnen på bakepapir.

  4. Bland harrisris og knuste tomater. Fordel harissasausen på deigen og topp deretter med den stekte kjøttdeigen. Avslutt med å tilsette osten. Ta den varme platen ut av ovnen og legg pizzaen på. Stek manakishen i ovnen i 7-10 minutter. Brødet skal være hvitt og mykt, men ikke ta farge.

  5. Ved servering: server nystekt og topp med Hellmann’s Garlic & Herb. Skjær som kakestykker eller brett brødet.