Pita med falafel

Pitabrød med falafel

Disse pitabrødene med falafel er den perfekte retten fra Midtøsten når du vil forvandle ethvert måltid fra ordinært til ekstraordinært. Velg frosne falafelboller/burgere etter eget valg.
  • Valmistelu

    20 Minutes

  • Kokkausaika

    30 Minutes

AINESOSAT

  • 6 valgfrie falafelboller (se separat falafel-oppskrift)
  • 1/2 kop rødkål revet
  • 1 gulerod revet
  • 1 neve baby salat blader
  • 5 reddiker skåret i tynne skiver
  • 2 friske grønne chilier
  • 3 korianderspirer
  • 3 skefulde Hellmann's Vegan mayonnaise
  • Falafel Innehold: 1 boks kikerter (skylt, avsilt og klappet tørre)
  • 3 ferske hakkede persillekvister (eller korianderblader)
  • 3 hakkede korianderkvaster
  • 1 hvitløksfedd finhakket
  • 1 vårløk hakket
  • 1 ss ferske sesamfrø
  • 1 ts falafel - krydderblanding
  • 1/4 ts havsalt og svart pepper (juster etter smak)
  • 1 til 2 ss hvetemel
  • 3 - 4 ss olje for matlaging (eller bruk en nøytral olje som tåler høy varme)

VALMISTUS

  1. Finhakk rødkål og gulrøtter. Skjær reddikene i tynne skiver.

  2. Skyll salat og koriander.

  3. Varm opp falafelene og pitabrødet. Lag pitabrødene dine med ett lag med Hellmann's® vegansk majones og falafler, rødkål, gulrot, babysalat, rediker og chili. Topp med koriander, og nyt!

  4. Falafel: Tilsett kikerter, persille, koriander, vårløk, hvitløk, sesamfrø, falafel-krydderblanding, salt og pepper i en foodprosessor eller blender, og bland/puls. Skrap ned sidene etter behov til alt er godt blandet.

  5. Tilsett mel, 1 ss (~8 g) om gangen, og bland til det ikke lenger er fuktig og du kan forme deigen til en ball uten at den kleber seg til hendene. Smak til og juster krydderet etter behov.

  6. Ha blandingen over i en bolle, dekk til og sett den i kjøleskapet i 1–2 timer for å stivne. Tips! Hvis du har det travelt, kan du avkjøle blandingen i fryseren i 45 minutter.

  7. Når den er avkjølt, tar du ut 1 ss om gangen (~30 g) og former dem forsiktig til 11–12 små burgere (mengde som original oppskrift / juster hvis du endrer burgerstørrelse).

  8. Varm opp en stor stekepanne på middels varme, og tilsett nok olje til at pannen dekkes godt – ca. 2 ss (30 ml). Tilte stekepannen for å dekke. Legg falafel-burgerne i den varme stekepannen, og stek til de er jevnt brunet på hver side. Nyt!