BÆREKRAFT - ET FOKUSOMRÅDE FOR HELLMANN'S

BÆREKRAFTIG DYRKET OLJE

Hellmann's har lenge satset på en bærekraftig utvikling og på å drive vår virksomhet på en ansvarlig måte. Mer enn 100 år etter at Richard Hellmann åpnet sin Deli i New York, bruker vi hos Hellmann’s fortsatt premium ingredienser for å garantere høy kvalitet på våre produkter. Å produsere gode produkter handler om mye mer enn bare god smak. Vi gjør alt vi kan for å utvikle våre produkter og samtidig bidra til et bedre miljø. Derfor velger vi ingredienser fra bærekraftige kilder.

Hellmann’s globale mål er at våre produkter i 2020 skal inneholde 100 % bærekraftig produsert olje og 100 % egg fra frittgående høner.

Olje: Hos Hellmann’s Norge er vi opptatt av å skape velsmakende produkter ved hjelp av ingredienser av høy kvalitet, og vi er stolte av at vi har forpliktet oss til bruke olje fra bærekraftig jordbruk. Dette betyr at vi samarbeider med bøndene for å sikre at de gårdene vi får våre avlinger fra har forpliktet seg til bærekraftige og ansvarlige jordbruksmetoder som bevarer og beskytter jorden.

Vi er opptatt av å sikre at de bøndene som dyrker avlingene til oljen vår er godkjente som bærekraftige bønder, noe som betyr at driften deres er i samsvar med vår ”Sustainable Agriculture Code”, som du kan finne her ( PDF 0.913086 MB )

Vår produksjon av olje er basert på en balansert verdikjede. Balansen gjør det mulig å blande bærekraftig rapsolje – som vi kan spore tilbake til dens opprinnelse – med konvensjonell rapsolje. Denne fremgangsmåten oppfordrer industrien til å bevege seg i retning av bærekraftige jordbruksmetoder uten at det kreves ytterligere innsats for å separere mindre mengder materiale.

Det betyr at Hellmann’s kun kjøper bærekraftig rapsolje, men på fabrikken blandes den med konvensjonell rapsolje. Denne blandingen blir deretter brukt til å fremstille vår lekre majones.

Egg: Vi er opptatt av dyrenes velferd, og derfor er eggene som brukes til Hellmann’s majones 100 % fra frittgående høner. Dette betyr at hønene har adgang til et stort uteområde med planter og gress.

HVA BETYR BÆREKRAFTIG PRODUKSJON?

Bærekraftig jordbruk betyr å drive jordbruk på en slik måte at det opprettholder jorden, minimerer forbruk av vann og gjødsel, beskytter biodiversiteten og forbedrer bøndenes levebrød. Da Hellmann’s begynte å arbeide med dette, fantes det ingen felles definisjon for hva bærekraftig jordbruk innebærer. Vi valgte derfor å være banebrytende på dette området og utarbeidet vårt ”Sustainable Agriculture”-program, som har definerte retningslinjer for våre leverandører, slik at vi sikrer oss at alle råvarene vi bruker til fremstilling av våre produkter er produsert på en bærekraftig måte. Vi har forpliktet oss til at i 2020 skal 100 % av våre avlinger være produsert bærekraftig. Du kan finne mer informasjon om Unilevers ”Sustainable Agriculture”-kode og lære mer om Unilevers tilgang til bærekraft her.

HVA ER ”SUSTAINABLE AGRICULTURE-KODEN”?

Grunnlaget for Unilevers prinsipp om bærekraft er Unilevers ”Sustainable Agriculture Code” ( PDF 0.913086 MB ) (SAC). Koden definerer bærekraftig jordbruk ved å sette opp retningslinjer som omhandler 11 emner: jordbrukskjemikaler og brennstoffer; jord; vann; biodiversitet; energi; avfall; sosial og menneskelig kapital; dyrenes velferd; verdikjeden og den lokale økonomien; løpende forbedringer og målinger.

Leverandørene og bøndene bak Hellmann’s ingredienser blir sertifisert i bærekraftig jordbruk når de oppfyller nedenstående krav:

  1. Prinsippene for Unilever SAC
  2. Sertifisering av tredjeparter, som er anerkjent av Unilever og som overholder interne prinsipper og praksis for bærekraftig jordbruk.