Tror du at du ikke har noe å spise?

Lag noe deg noe godt med Helllmann's!

Visste du at ...

Nesten halvparten av alt matsvinn skjer hjemme hos folk. Og hvem sin skyld er det? Livet. 

Det kommer i veien. Det får oss til å tenke: «Jeg har ikke noe å spise». Selv om maten ligger der i kjøleskapet.

 

Derfor ønsker Hellmann's å hjelpe folk med å være mer oppfinnsomme, slik at de kan nyte maten som den enkle gleden den er og sløse mindre, for «mat er tross alt for god til å bli kastet»!

Når du står foran det åpne kjøleskapet og tenker «jeg har ingenting å spise», kan du ta frem et glass med Hellmann's og i stedet tenke «jeg kan lage noe». For det er utrolig hva du kan få til med «ingenting igjen» i kjøleskapet ditt og litt Hellmann's.

Bruk Hellmann's til å blande sammen en dressing, lag et deilig smørbrød, eller til og med en kremet pastasaus. Hellmann's skaper smaker som kan hjelpe deg med å redusere matsvinnet.


Bli med på vår misjon om å

#MakeTasteNotWaste

og prøv våre raske og enkle triks!

 

Tips For Å Redusere Matavfallet:

Ved Å Redusere Matavfallet Bidrar Du Til Et Bedre Miljø. Her Har Vi Samlet Noen Tips Om Hva Du Kan Gjøre.

Hellmann's produkter hjelper deg med å bruke opp maten, ved å forvandle rester til smakfulle retter på en enkel og rask måte. Bruk Hellmann's med matrestene og tilbered retter som wraps, småretter, wok, risotto, pizza, pai, omelett, «baguette-sandwich», varme smørbrød, quesadillas, fajitas, salater, gratenger og gryteretter.

  • Lag en handleliste – helst på telefonen, så det er mindre risiko for at du glemmer den. Følg handlelisten for å redusere impulskjøpene som ofte ender opp i søppelet til slutt.
  • Forskjellen mellom «best før-dato» og «siste forbruksdag»:

– Best før-dato er en retningslinje for når maten bør ha blitt spist, og betyr ikke at maten ikke kan brukes etter denne datoen. Tvert imot varer mat og drikke ofte mye lenger enn den angitte best før-datoen. Matvarer som har passert best før-datoen, kan fortsatt selges i butikker hvis de kan spises uten helserisiko. Ved å bruke sansene dine og se, lukte og smake på maten, kan du avgjøre om den fortsatt kan spises og drikkes.

– Siste forbruksdag brukes på matvarer som raskt kan forringes og bli en helserisiko etter en viss tid. Datoen indikerer dermed hvor lenge produsenten er ansvarlig for at matvarene kan konsumeres uten å utgjøre en helsefare på grunn av dårligere kvalitet. Butikker kan ikke selge matvarer som har passert denne utløpsdatoen.

  • Grønnsaker som ikke ser så fine ut lenger, smaker fortsatt godt i for eksempel gryteretter, gratenger og supper.
  • Riktig oppbevaring av maten kan forlenge levetiden. Noen frukter skiller ut etylengass som fremskynder modningsprosessen for andre grønnsaker og frukter som ligger i nærheten. Derfor bør du la emballasjen være på varene, slik at de ikke modnes raskere enn nødvendig.
  • Ikke kast rester bare fordi det ikke er en full porsjon. Bruk flere små porsjoner med rester til et oppkvikkende måltid, eller som fyll i en kraftig wrap, sammen med en god kald saus. Se tips om enkle kalde sauser her.
  • Frys ned mat du vet du ikke får tid til å spise de neste dagene.
  • Når du kjøper ingredienser til mat som du skal tilberede i nær fremtid, kan du med fordel kjøpe mat som snart utløper. Det er nyttig for både miljøet og lommeboken, ettersom mange butikker reduserer prisen på varer som nærmer seg utløpsdatoen.
  • Skrell, skjær opp og frys ned frukt i porsjonsposer som du enkelt kan bruke til smoothies.
  • Varene varer lenger i kjøleskapet hvis de er kalde nok, 4–5 grader er en passende temperatur.
  • Plasser matvarer som snart går ut på dato foran i kjøleskapet og matskapet, som en påminnelse om at de må brukes snart, før de blir dårlige.