now made from 100% recycled plastic

Hos Hellmann's har vi et brennende engasjement for velsmakende mat og hvor den kommer fra.

Som det fremste majonesmerket i verden har vi et ansvar for å tilby alle som elsker våre produkter INNHOLD som ikke bare smaker godt, men som også gjør godt. For å si det enkelt, vi tror på ekte smak og mindre avfall, derfor har vi engasjert oss i håndteringen av emballasjeavfallet fra produktene våre. Finn ut mer nedenfor om det generelle plastproblemet, hva vi gjør med det og hva du kan gjøre for å hjelpe.

Plastproblemet

Det globale plastproblemet er en urett vi må rette opp. Plast har mange gode egenskaper, men dagens produksjonsmetoder betyr at mange produkter bare er laget av engangsplast. Det finnes ingen klare retningslinjer for hvordan og hvor dette skal avhendes, og i mange land er infrastrukturen for resirkulering ikke på plass for å gjeninkorporere dette materialet i produksjonen. Som en del av et bredere initiativ fra Unilever gjør Hellmann's emballasjen vår gradvis resirkulerbar, men problemet globalt sett er imidlertid mye større enn bare ett selskap. Problemet ligger i selve plasten.

 

Gjenvinningsproblemer som industrien står overfor i dag:

100% recycled bottle

Resirkulering avhenger av tilgjengelige teknologier. Plast som i dag kan gjenvinnes, er transparent PET (Hellmann's majonesflasker), PP og PE. Fleksible laminater (stående poser (doypacks) og porsjonsposer) er imidlertid ikke det.

Ikke all plast er resirkulerbar

Hver gang PET-plast resirkuleres, går materialet gjennom en nedsirkuleringsprosess og mister verdi. Plasten kan etter hvert ikke brukes igjen.

Begrenset antall resirkuleringer for PET-flasker

Resirkulering av farget PET vil resultere i mørke, ugjennomsiktige flasker uten kommersiell appell, noe som fører til at resirkuleringsbransjen ofte ikke samler dem inn.

Høye hygienekrav for resirkulert plast

Rigide retningslinjer for bruk av plast i næringsmiddelindustrien kan gjøre produksjonen av resirkulert PET mer arbeidskrevende og begrense plastleverandørene, noe som gjør at dette materialet gir færre og dyrere produkter. 

Se hva vi gjør med plastproblemet

Hva vi gjør med det

 

100 % resirkulert plast
  • Den nye resirkulerte flasken er laget av 100 % matsikkert plastmateriale og har en litt mørkere farge sammenlignet med den forrige emballasjen.
  • Unilever har forpliktet seg til å sikre at 100 % av plastemballasjen vil være fremstilt slik at den er fullt gjenbrukbar, resirkulerbar eller komposterbar innen 2025, og Hellmann's innsats vil bidra til å støtte denne forpliktelsen. 

 

Dette er bare begynnelsen på Hellmann's reise mot å redusere plastavfall. 

Hellmann's, vi er på matens og planetens side. 

Hvordan du kan hjelpe

 

 Resirkuler flasken din

1. ALT STARTER MED KJØPET

Hvorfor skal jeg prioritere å kjøpe produkter som bruker 100 % resirkulert plast? Hva er fordelene?

Hver gang du velger Hellmann's støtter du oss i arbeidet med å skape en verden uten så mye avfall. Bruk av resirkulert plast har følgende miljøfordeler:

  • Reduserer antall flasker som sendes til fyllplasser 
  • Støtter infrastrukturen for resirkulering 
  • Er mindre avhengig av naturressurser som petroleum 
  • Krever mindre energi og etterlater et lavere karbonavtrykk

 

Se våre produkter

 

2. TØM FLASKEN TIL HELLMANN'S FØR DU KASTER DEN

Vi oppfordrer deg til alltid å bruke den siste resten av Hellmann's, så du hjelper oss med å garantere at du ikke sløser med mat eller emballasje.

 

3. RESIRKULER FLASKEN DIN

Hvordan skal forbrukerne resirkulere de nye flaskene?

Forbrukerne kan resirkulere hele Hellmann's majones-plastflaske når korken er tatt av, og så følge lokale retningslinjer for resirkulering.

Ved å ta i bruk disse tre enkle trinnene hjelper du oss allerede med å gjøre planeten til et sted med mindre avfall. 

Takk for at du er med oss på denne reisen. Vi gleder oss til å leve i en verden der vi kan nyte den gode Hellmann's-smaken uten å bekymre oss for plastavfall. 

Hellmann's, vi er på matens og planetens side.