
INGREDIENSER
- 4 egg
- 2 ss cremefraiche 18 % eller syrnet melk
- 2 ss Hellmann mayonnaise
- 2 ss kapers
- 6 - 7 cornichoner (små, syltede agurker)
- 1/2 rødløk
- 1 ts karri
- ev. chiliflak
- salt og pepper
- 1 bunt purreløk
SLIK GJØR DU
-
Kok eggene i 7 minutter og avkjøl dem umiddelbart i iskaldt vann.
-
Rør i crème fraîchen til den er glatt og jevn, og rør deretter inn Hellmann's majones.
-
Hakk kapersen grovt og ha den i dressingen.
-
Finhakk cornichoner (sylteagurker) og rødløk og vend det inn i blandingen. Smak til med karri, salt, pepper og eventuelt chiliflak.
-
Skrell eggene og skjær dem i terninger. Du kan bruke en eggedeler. Del egget på det ene leddet, snu det på tvers og del det på det andre leddet.
-
Vend de hakkede eggene og finhakket purreløk (spar litt til pynt) i dressingen, og sett eggesalaten i kjøleskapet til du skal bruke den.
-
Serveres med godt rugbrød eller som en fyldig karrisalat til god sild.