Kremet Brokkolisalat til Grillmaten | Hellmann's

Kremet Brokkolisalat til Grillmaten

Her er en ny variant av den populære brokkolisalaten, en kremet variant hvor brokkolien blant annet får selskap av eple, agurk og granateplekjerner. I dressingen benytter jeg Hellmann´s majones som smaksettes med litt bringebæreddik, kjapt, enkelt og veldig godt! Oppskriften er laget i samarbeid med Trines Matblogg.

Matlagingstid

30 min

INGREDIENSER

Salat

  • 1 broccoli (eller blomkål), skåret i små buketter
  • 1/2 rødløk, i små terninger
  • 1/2 agurk, i små terninger
  • 1 grønt eple, i små terninger
  • 1 neve tørkede tranebær eller rosiner
  • 2-3 ss pinjekjerner eller nøtter
  • 1/2 granateple, kjernene
  • persille, finhakket

Dressing

  • 200 g Hellmann's Majones
  • 1 ss bringebæreddik eller eplesidereddik
  • 1-2 ts sukker
  • salt og pepper

Grillmat & tilbehør

  • 800 g svinenakke eller annen grillmat
  • barbequesaus el.
  • 8-12 asparges
  • 4 tomater, delt i to
  • 4 porsjoner poteter, brød eller annet tilbehør

Sprø kikerter

  • 1 boks kikerter (ca. 200 gram, ferdig kokt)
  • 1 ss olivenolje el.
  • 1/2 ts flaksalt
  • 1/2 ts malt paprika
  • 1/2 ts malt spisskummin
  • 1/4 ts chilipulver
  • 1/8 ts kajennepepper (ca.)

SLIK GJØR DU

  • Rens brokkolien og del den i minibuketter. Skrell gjerne brokkolistilken og skjær den i små terninger. Skjær også opp løk, agurk og eple som angitt. Ha grønnsaker, frukt og tranebær i en bolle og vend sammen.

  • Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge. Legg til side.

  • Ha Hellmann´s majones i en liten bolle, og smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Ha dressingen over grønnsakene og vend forsiktig sammen.

  • Strø pinjekjerner, granateplekjerner og finhakket persille over salaten rett før servering.

  • Gjør klart eventuelt annet tilbehør, og grill (eller stek) kjøtt og grønnsaker. Lag gjerne hjemmelaget barbequesaus til. Server den kremede brokkolisalaten som tilbehør.

Dagen etter

  • Rester av brokkolisalaten til overs? Salaten kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i ca. 3 dager. Spis gjerne restene til lunsj, middag eller kvelds, med for eksempel sprøstekte, krydrede kikerter som topping.

  • Slik lager du dem: Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Skyll de ferdigkokte kikertene godt i kaldt vann og la dem renne av. Ha dem i en bolle og drypp olivenoljen over. Rør sammen krydderet og vend det inn i kikertene. Fordel kikertene på et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i ca. 25 minutter. Rør av og til. Steketiden vil variere etter type kikerter, så følg med mot slutten av steketiden. Bruk se sprø kikertene som topping på salater, supper, i wraps eller som snacks.