
INGREDIENSER
Salat
- 1 broccoli (eller blomkål), skåret i små buketter
- 1/2 rødløk, i små terninger
- 1/2 agurk, i små terninger
- 1 grønt eple, i små terninger
- 1 neve tørkede tranebær eller rosiner
- 2-3 ss pinjekjerner eller nøtter
- 1/2 granateple, kjernene
- persille, finhakket
Dressing
- 200 g Hellmann's Majones
- 1 ss bringebæreddik eller eplesidereddik
- 1-2 ts sukker
- salt og pepper
Grillmat & tilbehør
- 800 g svinenakke eller annen grillmat
- barbequesaus el.
- 8-12 asparges
- 4 tomater, delt i to
- 4 porsjoner poteter, brød eller annet tilbehør
Sprø kikerter
- 1 boks kikerter (ca. 200 gram, ferdig kokt)
- 1 ss olivenolje el.
- 1/2 ts flaksalt
- 1/2 ts malt paprika
- 1/2 ts malt spisskummin
- 1/4 ts chilipulver
- 1/8 ts kajennepepper (ca.)
SLIK GJØR DU
-
Rens brokkolien og del den i minibuketter. Skrell gjerne brokkolistilken og skjær den i små terninger. Skjær også opp løk, agurk og eple som angitt. Ha grønnsaker, frukt og tranebær i en bolle og vend sammen.
-
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge. Legg til side.
-
Ha Hellmann´s majones i en liten bolle, og smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Ha dressingen over grønnsakene og vend forsiktig sammen.
-
Strø pinjekjerner, granateplekjerner og finhakket persille over salaten rett før servering.
-
Gjør klart eventuelt annet tilbehør, og grill (eller stek) kjøtt og grønnsaker. Lag gjerne hjemmelaget barbequesaus til. Server den kremede brokkolisalaten som tilbehør.
Dagen etter
-
Rester av brokkolisalaten til overs? Salaten kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i ca. 3 dager. Spis gjerne restene til lunsj, middag eller kvelds, med for eksempel sprøstekte, krydrede kikerter som topping.
-
Slik lager du dem: Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Skyll de ferdigkokte kikertene godt i kaldt vann og la dem renne av. Ha dem i en bolle og drypp olivenoljen over. Rør sammen krydderet og vend det inn i kikertene. Fordel kikertene på et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i ca. 25 minutter. Rør av og til. Steketiden vil variere etter type kikerter, så følg med mot slutten av steketiden. Bruk se sprø kikertene som topping på salater, supper, i wraps eller som snacks.