Manakish - libanesisk "Pizza" | Hellmann's

Manakish - libanesisk "Pizza"

Manakish kalles noen ganger det libanesiske kjøkkenets svar på pizza og består av hvetedeig toppet med timian, ost eller kjøttdeig. I Libanon spises den vanligvis til frokost, men den er også god til mellommåltid eller lunsj.

Forberedelsestid

10 min

Matlagingstid

10 min

INGREDIENSER

  • 200 gram kjøttdeig, eller annen kjøttdeig
  • 1 løk i terninger
  • 2 ts spisskummen, malt
  • 1 ss ras el hanout
  • 2 gram fersk sitronskall
  • 3 fedd hvitløk, presset 1/2 dl persille, hakket
  • 1 ss Knorr kjøttkraft
  • 1 tynn pizzabunn, sett
  • 2 ss harissa krydder
  • 2 dl knuste hermetiske tomater 200 gram halloumi, revet bakepapir

Ved servering

  • Hellmanns hvitløk og urter

SLIK GJØR DU

  • Sett en plate i ovnen og varm opp til 225 °.

  • Brun kjøttdeigen med løk, hvitløk, spisskummen og ras el hanut. Tilsett sitronskall, kjøttkraft og persille.

  • Legg pizzabunnen på bakepapir.

  • Bland harrisris og knuste tomater. Fordel harissasausen på deigen og topp deretter med den stekte kjøttdeigen. Avslutt med å tilsette osten. Ta den varme platen ut av ovnen og legg pizzaen på. Stek manakishen i ovnen i 7-10 minutter. Brødet skal være hvitt og mykt, men ikke ta farge.

  • Ved servering: server nystekt og topp med Hellmann’s Garlic & Herb. Skjær som kakestykker eller brett brødet.