Skip to:

Kålfrites med ingefærmajones
En deilig oppskrift på kålfrites tilberedt med rødkål, løk og poteter som stekes sprø i en panne. Men du kan også bytte ut kålen og tilberede sesongens rotfrukter og grønnsaker, eller rester du har i kjøleskapet. Ingefærmajonesen gir det lille ekstra til dine grønnsaksfrites og har en frisk og litt sterk smak.
-
10 Minutes
Cooking Time
-
Lett
Difficulty
-
20 Minutes
Prep Time
-
4 People
Serves
AINESOSAT
- 150 g poteter
- 150 g rødkål
- 1 liten rødløk
- 2 ss rapsolje
- 1 ts presset lime
- 1 ts salt
- 1 krm chiliflak
- 2 egg
- 2 ss smør
- 1 ss sesamfrø
- Ingefærmajones: 1 1/2 dl Hellmann's majones
- 2 1/2 ts revet fersk ingefær
- 2 krm salt
- Garnityr: koriander
- Tilbehør: salat
VALMISTUS
-
Ingefærmajones: Bland majonesen med ingefær og salt.
-
Skrell potetene og riv dem grovt. Strimle og hakk kålen. Skrell og hakk løken, spar halvparten av løken til garnering.
-
Stek poteter, kål og løk i olje i en stekepanne. Hell over limesaften, så beholder kålen og løken sin fine farge. Stek i 5 min. Krydre med salt og chiliflak.
-
Visp sammen eggene. Bland i hakket potet og kål.
-
Stek små klatter av røren i smør i omganger i en stekepanne, de skal ha ca. 2 minutter på hver side. Strø sesamfrø på.
-
Server kålfritesene varme og sprø med ingefærmajonesen. Pynt med den resterende rødløken og koriander. En sprø salat smaker godt til.
Næringsstoffer
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|