Kremet Brokkolisalat til Grillmaten

Kremet Brokkolisalat til Grillmaten

Her er en ny variant av den populære brokkolisalaten, en kremet variant hvor brokkolien blant annet får selskap av eple, agurk og granateplekjerner. I dressingen benytter jeg Hellmann´s majones som smaksettes med litt bringebæreddik, kjapt, enkelt og veldig godt! Oppskriften er laget i samarbeid med Trines Matblogg.
  • Valmistelu

    0 Minute

  • Kokkausaika

    30 Minutes

AINESOSAT

Salat

  • 1 broccoli (eller blomkål), skåret i små buketter
  • 1/2 rødløk, i små terninger
  • 1/2 agurk, i små terninger
  • 1 grønt eple, i små terninger
  • 1 neve tørkede tranebær eller rosiner
  • 2-3 ss pinjekjerner eller nøtter
  • 1/2 granateple, kjernene
  • persille, finhakket

Dressing

  • 200 g Hellmann's Majones
  • 1 ss bringebæreddik eller eplesidereddik
  • 1-2 ts sukker
  • salt og pepper

Grillmat & tilbehør

  • 800 g svinenakke eller annen grillmat
  • barbequesaus el.
  • 8-12 asparges
  • 4 tomater, delt i to
  • 4 porsjoner poteter, brød eller annet tilbehør

Sprø kikerter

  • 1 boks kikerter (ca. 200 gram, ferdig kokt)
  • 1 ss olivenolje el.
  • 1/2 ts flaksalt
  • 1/2 ts malt paprika
  • 1/2 ts malt spisskummin
  • 1/4 ts chilipulver
  • 1/8 ts kajennepepper (ca.)

VALMISTUS

  1. Rens brokkolien og del den i minibuketter. Skrell gjerne brokkolistilken og skjær den i små terninger. Skjær også opp løk, agurk og eple som angitt. Ha grønnsaker, frukt og tranebær i en bolle og vend sammen.

  2. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge. Legg til side.

  3. Ha Hellmann´s majones i en liten bolle, og smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Ha dressingen over grønnsakene og vend forsiktig sammen.

  4. Strø pinjekjerner, granateplekjerner og finhakket persille over salaten rett før servering.

  5. Gjør klart eventuelt annet tilbehør, og grill (eller stek) kjøtt og grønnsaker. Lag gjerne hjemmelaget barbequesaus til. Server den kremede brokkolisalaten som tilbehør.

  6. Rester av brokkolisalaten til overs? Salaten kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i ca. 3 dager. Spis gjerne restene til lunsj, middag eller kvelds, med for eksempel sprøstekte, krydrede kikerter som topping.

  7. Slik lager du dem: Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Skyll de ferdigkokte kikertene godt i kaldt vann og la dem renne av. Ha dem i en bolle og drypp olivenoljen over. Rør sammen krydderet og vend det inn i kikertene. Fordel kikertene på et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i ca. 25 minutter. Rør av og til. Steketiden vil variere etter type kikerter, så følg med mot slutten av steketiden. Bruk se sprø kikertene som topping på salater, supper, i wraps eller som snacks.